Geplaatst op

Deze Pocky smaken komen alleen voor in Japan

HomeBlogs Deze Pocky smaken komen alleen voor in Japan

Pocky is een populaire snack in Japan en omvat een brede variëteit aan smaken. Van traditionele smaken zoals chocolade en aardbei tot meer excentrieke smaken zoals matcha en rainbow – er is voor elk wat wils. In deze blog vind je de meest exclusieve Pocky smaken die je zeker eens moet bestellen, of om te proberen als je ooit de kans krijgt om naar Japan te reizen!

Ondanks dat Pocky wereldwijd, maar met name in Aziatische landen, in de winkelschappen te vinden is, is Japan het land waar Pocky ooit bedacht is. Wist je dat 11 november zelfs tot nationale Pocky-dag is uitgeroepen in Japan? Wat is Pocky precies? Pocky is een soort snoep dat bestaat uit biscuitstokjes bedekt met glazuur in allerlei soorten smaken. Het wordt gemaakt door Glico en is één van de meest populaire snacks in Japan. Het is dan ook daar waar je de meest bijzondere Pocky smaken kunt vinden. Benieuwd naar enkele varianten die je alleen in Japan aantreft? We zetten ze  voor je op een rij.

De meest bijzondere Pocky smaken

Mocht je ooit een bezoek gaan brengen aan Japan of ze een keer online tegenkomen zijn onderstaande bijzondere Pocky smaken zeker het proberen waard:

Hartjesvormige Pocky Strawberry

Is Pocky Strawberry jouw favoriete smaak? Dan moet je zeker eens de hartjesvormige variant proberen! Hierbij zijn de stokjes niet rond, maar dus in de vorm van een hartje. Een leuk cadeautje voor je Valentijn, maar natuurlijk ook wanneer je gewoon jezelf wat liefde cadeau wilt geven.

Pocky Trinity Orange en Pocky Trinity Almond

De zeldzame, limited edition Pocky-serie ‘Trinity’ bevat twee smaken Almond (amandel) en Orange (sinaasappel). Deze eerste bestaat uit knapperige biscuitstaafjes bedekt met een romig geglazuurd amandelglazuur met een extra vleugje zeezout. Een onweerstaanbare combinatie! De sinaasappel-variant bevat een laagje melkchocolade met een heerlijke sinaasappel-nasmaak.

Pocky Creamy Vanilla

Je zou denken dat vanille tot de meer standaard smaken behoort. Toch is Pocky Creamy Vanilla een exclusieve Pocky-variant die alleen in Japan te vinden is. Deze luxe variant van Pocky bestaat uit knapperige biscuitstaafjes omhuld met heerlijke dikke vanille melkchocolade, rijkelijk bestrooid met gemalen amandelnoten. Ze zijn lekker brokkelig en de combinatie van amandelen en romige chocolade zorgt voor een heerlijk rijke smaakervaring – een must voor chocoholics, of iedereen die nieuwe soorten Pocky wil proeven.

Pocky Matcha

Misschien wel de meest bekende smaak uit deze lijst is Pocky Matcha. Je ziet hem wel eens liggen in de schappen bij Nederlandse supermarkten, maar dan is meestal Thailand het land van herkomst. De Japanse variant is vrijwel alleen in Japan te vinden, wat het toch een exclusieve optie maakt. Matcha, fijn gepoederde groene thee, levert een heerlijke smaak die niet te zoet is. Daarnaast zien de stokjes er felgroen uit. Dit maakt het een erg populaire keuze!

Giant Pocky Rainbow

Heb je ooit zulke gigantische Pocky gezien? In de enorme presentatiedoos zitten 21 reuze koekjessticks. Er zijn drie van elk van de volgende heerlijke smaken: aardbei, vanille, bosbes, sinaasappel, banaan, matcha (groene thee) en chocolade. Elke stick is individueel verpakt om de versheid te behouden. We weten allemaal dat groter beter is als het gaat om Japanse snacks. Er zijn nog veel meer bijzondere smaken van Pocky te ontdekken, dus als je ooit de kans krijgt om naar Japan te reizen, vergeet dan niet om een ​​aantal van deze exclusieve smaken te proberen. Ze zijn super lekker en amper buiten Japan te vinden. Neem er dus ook zeker een paar mee naar huis, of bestel ze online als we ze (weer) op voorraad hebben!

Meer lezen

Wil je meer lezen over alles wat met Japanse snacks te maken heeft? Bekijk dan onze andere blogs!

Bestel de leukste Japanse snackboxen makkelijk en snel op BoxofJapan.nl.